Bedrijfshulpverlening

image001Als er in het bedrijf iets gebeurt, dan is het de BHV-er die actie onderneemt. Die weet wat er moet gebeuren bij brand, of als iemand flauw valt. Hij weet ook wat hij moet doen als het gebouw ontruimd moet worden en hoe hij moet alarmeren.

EHBK leidt haar cursisten op tot het diploma bedrijfshulpverlener van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV).
De opleiding tot bedrijfshulpverlener bestaat uit 4 dagdelen en is als volgt opgebouwd:

 • 2 Dagdelen EHBO, waarin de levensreddende handelingen worden behandeld
  • Reanimatie en AED
  • Bewusteloosheid en ziektes
  • Verslikking
  • Stelpen van ernstige bloedingen, (brand)wonden, maar ook het stelpen van een bloedneus
 • 2 Dagdelen brandbestrijding en ontruiming
  • Blussen van beginnende branden
  • Ontruiming van uw bedrijf
  • Communicatie

Aan het eind van de twee dagen vindt er een theoretisch en praktisch examen plaats; per onderdeel is een certificaat te behalen. Beide certificaten geven recht op het bedrijfshulpverleningsdiploma van het NIBHV.

De geldigheid van het diploma BHV blijft behouden door het volgen van de jaarlijkse herhalingslessen.

Bij de herhalingslessen bedrijfshulpverlening worden er veel praktijkoefeningen gedaan gericht op de werksituatie. Dit duurt 2 dagdelen. Aan het einde van de dag krijgt u het herhalingscertificaat van het NIBHV. Ook hier wordt gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffers.

Indien u het op een andere manier wil gaan invullen, kunnen wij ook op maat gemaakte herhalingscursussen geven.

 

Op 11 december 2013 kwam Brigitte op de Jozefschool (in Aalsmeer) de herhalingscursus BHV geven. Brigitte kwam met twee andere collega’s. Dit was heel fijn, want daardoor werd er goed gekeken of alles ging volgens de richtlijnen.

BHV; we gingen naar buiten om met verscheidene blusmaterialen te gaan blussen. Voordat we dat gingen doen, kreeg iedereen een brandwerend pak aan, helm op en handschoenen aan. Top! Veiligheid voor alles. Tijdens het blussen kregen we allerlei tips hoe we de volgende keer dingen beter konden aanpakken.

Hierna was het tijd voor een welverdiende pauze. Dat was keurig verzorgd door Brigitte.
EHBO- handelingen; Doordat er drie specialisten rondliepen, had je echt het idee dat er goed naar je handelingen werd gekeken.

EHBO; Naast de theorie kwamen er twee ervaren Lotusslachtoffers langs. Om de beurt kwamen ze binnen met een verwonding. Per tweetal moest je adequaat gaan handelen. Elke keer werd er stilgestaan bij je handelen en werd er op een positieve manier feedback gegeven.

Het was een zeer afwisselende en leerzame dag. Complimenten voor Brigitte!

Antoine Zwagerman, directeur Jozefschool Aalsmeer

Top