BHV-Training

Per 1 juni 2015 zijn wij huurder bij RTC-office in Alkmaar. Lynn en Minca’s Lunch en Catering opent daar 17 juni a.s. een lunchroom. EHBK van Brigitte Kleist bood tegen een zeer schappelijke prijs een BHV-training aan voor alle huurder van RTC- Office. Zo ook voor ons; het zal je gebeuren dat een van je gasten in elkaar zakt en je weet niet wat je moet doen. Dus hebben wij deelgenomen aan de BHV-training op 23 april jl.
De dag begon met een korte voorstelronde, waarna er een brandblusoefening gedaan werd. We werden in pakken en handschoenen gehesen en gingen naar buiten om diverse branden te blussen. Waaronder een pan-brand. Erg leerzaam voor als je de vlam in de bakpan hebt.
Via diverse voorbeelden, waarbij er levensechte verwondingen werden getoond, leerden we hoe om te gaan met diverse symptomen en deze ook als zodanig te herkennen. Daarbij werd gebruikt gemaakt van een daarvoor speciaal opgeleide acteur, die zeer levensecht de verschillende ziektes kon uitbeelden. Je schrikt je af en toe een ongans, als ze hem op de grond zag kronkelen.
Ook de diverse reanimatietechnieken kwamen aan bod. Hierbij werd geen deelnemer overgeslagen om te oefenen met de poppen en de AED. Je moest er aan geloven.
Tot slot van de dag werd er in kleine groepjes een test gedaan of je alles van die dag had begrepen. De test werd ook gelijk besproken, waardoor je wist of je geslaagd was of niet. Bovendien werd hierdoor de stof nogmaals kort herhaald.

Mijn collega en ik hebben ontzettend genoten van deze leerzame dag. Hoewel het best pittige stof is en de dag best lang is, hebben we deze niet als zwaar ervaren. Brigitte kan zeer vermakelijk over praktijksituaties vertellen, waardoor het vanzelf blijft hangen. Humor is een belangrijke factor, waardoor de lesstof niet moeilijk is.
Ik kan Brigitte van EHBK van harte aanbevelen om bij haar een BHV-training te volgen. Wij komen zeker terug voor de herhaling.

Dank je Brigitte voor de leuke en leerzame dag.

Met vriendelijke groet,
Minca van Mossel

Minca’s Kookkunst op Maat

Top