Ontruimingsoefeningen

image008EHBK is zeer ervaren in het verzorgen van ontruimingsoefeningen op uw eigen locatie.
Hierbij kan op realistische wijze een brand in uw pand worden nagebootst. Rook, vlammen, geluid en geur. Alles is mogelijk. Mede door het gebruik van LOTUS-slachtoffers ontstaat een oefening die bijna niet van echt te onderscheiden is.
Uiteraard wordt na de oefening uitgebreid geëvalueerd.

EHBK heeft zich de afgelopen 15 jaar ontwikkeld in het realistisch ontruimen bij oefeningen. Hierdoor hebben wij vele materialen die nodig zijn om deze oefeningen op te zetten.

 

Brigitte, en dat raakt mij als educatief ontwerper in het hart, heeft een ongekend originele en creatieve praktijkruimte ingericht.
Hoe je moet blussen en ontruimen haal je niet uit een boekje.
Dat moet je doen.
Brigitte heeft daarvoor een prachtig ‘House of Horror’ ingericht.
Elke keer weer en ik doe ’t al 15 jaar, is ’t bloedstollend spannend om met je maat, in beschermende kleding, de deur open te trekken en met je blusmiddelen de stikdonkere ruimte in te gaan. Je weet niet wat je aantreft. Een brandende papiercontainer, een magnetron of soms een friteuse die plotseling ontbrandt. Een man die ergens om hulp roept. Of zelfs een baby die huilt achter een deur die al warm is…..
of koud. Want Brigitte zit achter de knoppen en kan elk onderdeel op commando bedienen.
Het is een creatieve aanpak waarbij je als cursist echt ervaart en beleeft hoe je zelf handelt en reageert in zo’n stresssituatie en wat je daarin nog te leren hebt. Daar heb je echt iets aan in de praktijk.
Warm aanbevolen. Wim van Bokhorst. 3-1-2017

Top