BHV-Cursus

Brigitte geeft met haar bedrijf ‘Eerste Hulp Bij Kennisoverdracht’
cursussen EHBO, BHV en reanimatie. Op maat!
En dat doet ze goed.
Uiteraard.
De informatie over nieuwe protocollen, procedures en regelgeving is elke keer weer helemaal up to date. Dat kan ook niet anders als je aan de erecode van BNI wilt voldoen.
Maar Brigitte biedt meer.

Ze is allereerst een kundige en ervaren arts, maar ook een sprankelende persoonlijkheid die met veel humor zelfs de meest weerbarstige werknemer warm stookt voor het redden van mensen volgens de regelen der kunst.

En dan werkt ze ook nog samen met een zeer ervaren Lotus die in het dagelijks leven op een ambulance werkt. Dat geeft verhelderende inzichten in de wereld achter de hulpverlening.

En als derde, en dat raakt mij als educatief ontwerper in het hart, heeft ze een ongekend originele en creatieve praktijkruimte ingericht.
Hoe je moet blussen en ontruimen haal je niet uit een boekje.
Dat moet je doen.
Brigitte heeft daarvoor op een industrieterrein, een prachtig ‘House of Horror’ ingericht.
Elke keer weer en ik doe ’t al 15 jaar, is ’t bloedstollend spannend om met je maat, in beschermende kleding, de deur open te trekken en met je blusmiddelen de stikdonkere ruimte in te gaan. Je weet niet wat je aantreft. Een brandende papiercontainer, een magnetron of soms een friteuse die plotseling ontbrandt. Een man die ergens om hulp roept. Of zelfs een baby die huilt achter een deur die al warm is…..
of koud. Want Brigitte zit achter de knoppen en kan elk onderdeel op commando bedienen.
Het is een creatieve aanpak waarbij je als cursist echt ervaart en beleeft hoe je zelf handelt en reageert in zo’n stresssituatie en wat je daarin nog te leren hebt. Daar heb je echt iets aan in de praktijk.
Warm aanbevolen.
Wim van Bokhorst

Top